Cykel ger bra konditionsträning

Här hittar du allt du behöver för att komma igång med din cykling. Ofta när vi funderar på att börja med en ny vana så dyker det upp ursäkter till varför vi borde vänta. Samma sak gäller för cykling, det finns många myter och fördomar.

Massor av fördelar med att cykla

Myter till trots så är verkligheten att det finns mängder av fördelar med att cykla. Konditionsträning är självklart en stor fördel men långt ifrån den enda. Bara att börja cykla i någon form är en god start, och en stor fördel med just cyklandet som konditionsträning är att det går att kombinera med så mycket annat. Oavsett om det är jobbpendling eller helgutflykt – allt går att göra till konditionsträning om du cyklar.

Vilken cykel ska du välja?

Det finns en cykel för varje ändamål. Och flera som passar för allt möjligt. Så börja med att fundera på hur du ska använda den. När du bestämt det så överväg att köpa en cykel för varje syfte. På det viset maximerar du din konditionsträning utan att behöva planera in extra mycket träning i vardagen. Om du exempelvis cyklar till jobbet och sedan cyklar längre rena motionsturer på helgerna har du enkelt fått in flera pass med olika intensitet – vilket leder till bättre kondition.