Få barnen att aktivera sig

Det gäller att det börjas i tid när det kommer att få barnen att aktivera sig. Tyvärr så visar det sig att vi är allt för stillasittande och detta gäller inte bara barnen utan även de vuxna. Men om man i god tid ger barnen möjligheter till rörelse och gymnastik så kan detta vara något som de tar med sig upp i vuxen ålder.

Börja med barnen som små

Redan som riktigt små så kan man ta med sina bebisar på babysim för att vänjas vid vatten. Detta är något som kan vara till en stor fördel upp i åldern. Gymnastik kanske är något som kan passa in för era barn. Kolla upp Flipkidz som inriktar sig i åldersgrupperna 2-3 år där någon av föräldrarna ska vara med. Mellan 4-5 och 6-8 så får barnen gå själv och med hjälp av duktiga instruktörer genomföra gymnastikövningar anpassade för deras ålder. Det är rörelseglädje som står i fokus.

Det är en viktig ålder

När barnen växer så är det viktigt att det får röra på sig och ju äldre barnen blir så kommer växandet att ske i en allt jämnare takt. Kroppen utvecklas för att orka med mer och det gäller att man får utlopp för det rörelsebehov som man har som barn. Gymnastik och träning är något som är bra för oss alla och när man börjar bli äldre så kanske man vill testa någon idrott. Allt rörelse och gymnastik som man gjort tidigare är till en stor fördel oavsett vilken sport man väljer.