De 3 hetaste spelarna inom fotbollsvärlden

En riktig bra fotbollsspelare kan inte bara träffa mål och hålla bollen från motståndaren. Ska man vara världsbäst ska man också vara en bra medspelare, ett stöd för laget och kunna bära ansvaret att vara lagets ansikte utåt. Här nedan kan du läsa vår summering om de 3 hetaste spelarna just nu.

Lionel Andrés Messi

 • Lag: FC Barcelona
 • Position: Forward
 • Nummer: 10
 • Född: Rosario, Argentina
 • Födelsedatum: 87-06-24

Messi är den bästa spelaren i världen. Han har vunnit Ballon d’Or-trofén fyra gånger mellan 2009-2012. Hans karriär började 1995 när han spelade för Newell’s Old Boys, där stannade han i fem år innan han reste till Europa för att delta i Barcelonas fotbollslag för barn under 14. Messi var bara alltså bara barnet när han gjorde sin debut 2004 i en riktig match, en derbymatch mellan Barcelona och Espanyol. När han senare gick vidare och deltog i Under 20 blev han framröstad som den bästa spelaren på planen. Därefter tog det inte lång tid innan han blev ett namn på allas läppar. Under 2010-2011 säsongen slog han rekord med 50 mål under säsongen. 

Hans spelarstil är väldigt kreativ, hans styrka och snabbhet tar honom förbi även de mest starka försvararna. Han gör sig bra på flera platser på planen och man kan ibland tro att bollen är fastlimmad på hans sko när man ser honom ta sig förbi motståndare på motståndare.Messi är en väldigt privat person med ett stabilt familjeliv. Han har två söner med sin stora kärlek Antonella Roccuzzo och står nära sina föräldrar. Hela familj är ett stort stöd som delar på ansvaret att sköta hans professionella affärer.

Neymar da Silva Santor Júnior

 • Lag: FC Barcelona
 • Position: Forward
 • Nummer: 11
 • Född: Mogi das Cruzes, Sao Paulo, Brasilien
 • Födelsedatum: 92-02-05

Neymar är en ung spelare som sett lovande ut från början. Han började 2003 vid 11 års ålder och redan då såg tränarna potentialen. Han debuterade 2009 och vann Young Player of the Year. Han gjorde 11 mål under den brasilianska cupen och var en central spelare när laget gick vidare och vann Copa Libertadores med 2-1 mot Penyarol från Uruguay. Under 2011 var han med i världscupen mot Barça och även fast de förlorade matchen blev han utnämnd den tredje bästa spelaren i turneringen, endast slagen av Messi och Iniesta som vid det här laget hade spelat mycket längre. Neymar blev en del av FC Barcelona i augusti 2013 och redan under första säsongen gjorde han 15 mål. Hans stora internationella debut kan man säga kom under förra säsongen då han gjorde 43 mål, återigen slagen av lagkamraten Messi. 

Han är en väldigt snabbt spelare och visar alltid bra teknik. Messi må vara världens bästa spelare, men när det kommer till en mot en-möten på planen är det Neymar Jr som skiner. Han är också en mycket bra lagkamrat som hjälper spelarna att försvara.Neymar har också dykt upp mer i olika artiklar och videos sedan han blev en del av PokerStars, som del av dess Team PokerStars. Han nöjer sig inte med att bara spela mot och med de bästa på fotbollsplanen, nu planerar han att regera över världens största pokerbord också!

Zlatan Ibrahimovic

 • Lag: Paris Saint-Germain
 • Position: Forward
 • Nummer: 10
 • Född: Malmö, Sverige
 • Födelsedatum: 81-10-03

Zlatan är inte en del av topp tre av världens bästa spelare just nu, men han är alltid på modet och fortsätter att skapa rubriken. Det gör han till en av de tre hetaste spelarna just nu.Zlatan föddes i Malmö, hans pappa är från Bosnien och mamma från Kroatien. Han fick ett par fotbollsskor i 6 årspresent och han hittade en aktivitet som skulle leda till ett jobb, en karriär och ett helt nytt liv. Han spelade först för juniorklubbarna i Malmö innan han fick gå med i Malmö FF. Han hade en liten fotbollskris när han var 15 och funderade starkt på att lägga fotbollsskorna på hyllan för att ta ett jobb i Malmös hamn. Men han övertygades av sin manager att inte ge upp och 1999 deltog han i Sveriges elittävling, Allsvenskan. Malmö gick inte hem med någon vinst, de fick faktiskt kliva ned till division 2 men kom tillbaka starkt året därpå. Efter flera år med Malmö gick Zlatan vidare till Ajax och under 2002-2003 säsongen gjorde Zlatan båda målen som ledde till vinst över Lyon. Under 2004 gjorde han Årets Mål enligt Eurosports framröstning när han gjorde fick in bollen i NAC Bredas mål. Till slut hamnade han hos Paris Saint-Germain 2012 och spelare för dem än i dag. 

Han har inte tagit några målrekord men istället har han gjort mål i några av de största fotbollsmatcherna. Hans spelstil har gjort honom till en av världens bästa anfallare och han har mer än en gång visat att han är lite akrobatiskt lagd. Zlatan kommer inte utan kontroverser, han har flera gånger uttalat sig hårt och blivit kritiserat för sitt högmod. Men det går att ursäkta när man ser honom spela.Privat har han mest synts i artiklar angående vilket lag han ska hamna i härnäst. Det var mycket prat under hela sommaren att han skulle värvas av AC Milan, men i slutändan blev han kvar i Pairs Saint-Germain eftersom laget inte ville släppa honom.