Hitta din träningsform

Har du bestämt dig för att börja röra på dig mer än du gjort tidigare? Det gäller att hitta din träningsform som du trivs med och känner dig bekväm med. Alla är vi olika och motionerar på olika sätt som passar oss. Vissa gillar löpning och simning som vi kommer att skriva lite mer om i denna artikel. Andra kanske trivs på gymmet med de maskiner som brukar finnas där.

Löpning

Att springa är verkligen inte något som passar alla, kanske efter ett tag när man fått upp konditionen och känner att löpningen blir ett bra komplement till annan träning. Om du känner att detta passar dig så se till att skaffa dig bra löparskor och kläder för detta. Skorna är bland det viktigaste du har som löpare. Beroende på vilket underlag som du ska springa på så kan det vara en fördel att ha skor som passar för olika underlag.

Simning

Detta är en av de skonsammare träningsformerna som finns men ger ändå bra konditionsträning. Mycket beror på hur du simmar och för att få ut det bästa från simningen så gäller det att du tar i och simmar så fort och mycket som du bara kan och orkar. Som med de flesta träningsformer så gäller det att ta ut sig så mycket som möjligt för bästa resultat. Med simningen så blir det inga påfrestningar på leder och muskler på samma sätt som vid löpning utan det kan vara riktigt skönt med ett simpass.