Nya regler för ungdoms- och juniorinnebandyn

Inför säsongen 2015/2016 har flera nya regler införts inom innebandy på ungdoms- och juniornivå. Det är fyra punkter som framförallt ökar säkerhet samt ger större flexibilitet för spelarna.

Skyddsglasögon

Detta är den regel som kommer vara mest påtaglig. Regeln säger att alla spelare som har B-licens måste ha skyddsglasögon under match.

Begränsning för B-licens att spela seniormatcher

Den andra regeln som införs är en tydligare begränsning för spelare med B-licens att spela innebandy på seniornivå. Målet är att allt för unga spelare inte ska forceras för snabbt framåt utan få spela på den nivå som passar för utveckling. Från och med 2016/2017 får en spelare med B-licens aldrig spela seniormatch. Fram till dess gäller att två spelare får vara med vid varje tillfälle.

Dubbla licenser

För att spelare ska kunna ha en ”provtid” på högre nivåer utan att för den skulle bli tvungen att helt och hållet gå från sin moderförening har man infört möjlighet till dubbla licenser.

Kombinationslag

Ett problem inför cuper och liknande är att flera mindre lag inte får ihop spelare. Nu har detta lösts genom en regel som säger att lag får gå samman och därmed skapa förutsättningar med rätt antal spelare för att kunna medverka på cuperna.